Их Британийн Нийгмийн эрүүл мэнд, эпидемиологийн сэтгүүлийн саяхны хийсэн судалгаагаар витамин, тэжээллэг ихтэй хоол хүнс нь хүүхдийн IQ-д сайнаар нөлөөлдөг байхад чихрийн агууламж ихтэй, чанаргүй хүнс буюу бидний хэлж заншсанаар түргэн хоол нь сөргөөр нөлөөлдөг болохыг баталжээ. Судалгаанд 1991-1992 онд төрсөн 14 мянга орчим хүүхдийг оролцуулсан бөгөөд олон жилийн турш тэдний эрүүл мэндэд ажиглалт хийжээ. Судалгаанаас үзэхэд, гурван нас хүрэхээс өмнө түргэн хоол иддэг байсан хүүхдүүдийн IQ үеийнхнээсээ бага байсан бол, салад, жимс, ногоо хүнсэндээ тогтмол хэрэглэдэг хүүхдүүдийн IQ харцангуй өндөр байжээ. Харин хооллолтын хэв маягаас үүдээд 4-7 насны хүүхдүүдэд IQ-гийн ялгаатай байдал төдийлөн ажиглагдаагүй байна.
Анхаар, 3 хүртэлх насны хүүхдэд түргэн хоол идүүлж болохгүй
2015-12-23 08:06:00